Kontokredit

womanPaper

En kontokredit, eller checkkredit, är ett som ett sorts lånekonto där man kan låna vid behov upp till en viss gräns. I takt med att företaget tjänar pengar kan man återbetala tills det inte finns någon utnyttjad kredit kvar. En kontokredit är därför ett flexibelt sätt at finansiera företaget, framförallt när det gäller löpande rörelsekapital eller kortsiktiga investeringar.

Alla företag har behov av likvider under olika perioder. Ibland kan det röra sig om att anställa ny personal, ibland om investering i en ny maskin. Ibland kan det helt enkelt handla om oförutsedda utgifter man behöver hantera. En kontokredit kan därför innebära skillnaden mellan att ta nästa steg i företagets tillväxt eller att rent av behöva stänga ner. Kontokredit är en av de mest populära källorna till finansiering eftersom det hjälper till att jämna ut likviderna över tiden och man har pengar tillgänglig när man verkligen behöver det.

Det gamla sättet att få en kontokredit

Traditionellt sett tar man ett personligt möte med sin bank där man förbereder och presenterar en affärsplan, budget, och andra administrativa dokument rörande registrering och bolagsverket. Sen kan det dröja 4-8 veckor för att få svar. Många små och medelstora företag blir nekade då bankernas modeller främst är anpassade för stora bolag och att bedömningen till stor del är subjektiv. Får man en checkkredit måste man räkna med en uppläggningsavgift samt en så kallad limitavgift. En limitavgift är en löpande kostnad man betalar oavsett om man använder krediten eller inte. Det kan även tillkomma andra avgifter som man inte förutsett och det är därför viktigt att man tar samtliga kostnader med i beaktande för att man ska få en fullständig bild av vad det kostar.

Kontokredit på Mynt

På Mynt erbjuder vi en väldigt flexibel kredit. Du registrerar dig via vår onboarding som är anpassad för små företag och du blir direkt presenterad den kreditlimit vi kan erbjuda. Vi tar ingen uppläggningsavgift eller löpande limitavgift. Om du väljer att utnyttja din kredit tar vi endast betalt för beloppet du faktiskt utnyttjar. När du inte behöver pengarna mer kan du återbetala när som helst. Du betalar därför endast för det du har använt.

Vår grundinställning är att alla företag ska kunna få ett rättvist och schysst lån i förhållande till företagets prestation. Går det generellt sett bra för ett företag ska man kunna få pengar till mycket bra villkor. Därför jobbar vi helst med dagsfärska siffror genom koppling till bank eller bokföring. Desto mer information vi får tillgång till, desto bättre villkor vi kan erbjuda. Mynt kombinerar hög teknologi med sunt förnuft för att skapa ett bättre finansiellt alternativ.

Kontaktperson
Mobilnummer
E-postadress
Företagsnamn
Jag godkänner Mynt integritetspolicy
Ni kan även nå oss på direkt på 010 198 0300

Vill du bli uppringd?

Vi är här för att svara på dina frågor

Fyll i formuläret om du har några frågor så återkommer en hanläggare till dig inom kort.

guaranteedWomanWorker
Alltid pris- och nöjdhetsgaranti!
guaranteedManBarber
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Du kan läsa mer om vilka cookies vi använder i vår
Integritetspolicy.